Átadták a diplomát a pázmányos bölcsészeknek

Hazai – 2020. február 26., szerda | 9:55

Február 22-én tartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának diplomaátadó ünnepségét Piliscsabán.

173 végzős egyetemista vette át a diplomáját, közülük 30 fő szerzett kitüntetéses oklevelet.

Az ünnepség Török Csaba teológus, egyetemi tanár, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia TV-referense lelkesítő köszöntőjével kezdődött, amely után a végzettek közösen elmondták az egyetemi imát.

Hidas Zoltán tudományos dékánhelyettes nyitóbeszédében üdvözölte az egybegyűlteket, gratulált a végzősöknek, és sikeres pályafutást kívánt. Fodor György dékán szavait tolmácsolva arra biztatott, „nézzenek fel, mert a hegyekről még messzebb lehet látni, s gondolkodjanak el: tanulmányaik során – ki-ki a maga tudományágában – mennyivel jutottak közelebb a világ, a történelem, az ember komplex valóságának teljesebb megismeréséhez, hogy ezáltal megértsék helyüket, feladatukat és végső céljukat abban a korban és abban a hazában, amely nekik adatott”. Reményét fejezte ki, hogy a tudásvágyuk nem apad el, és szívesen térnek vissza majd az alma mater által szervezett további képzésekre is.

A Hallgatói Önkormányzat nevében Hengán Kamilla köszönt el diáktársaitól.

Az oklevelek átadása után az ünnepség a bölcsész fogadalom elmondásával zárult, először magyarul, majd latinul.

Forrás és fotó: PPKE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria