Átadták a felújított balástyai plébániát

Hazai – 2022. október 19., szerda | 9:44

Október 16-án, vasárnap átadták a Csongrád-Csanád megyei Balástyán a két összevont pályázattal felújított plébániát, ahol közösségi terek is helyet kaptak. Az ünnepi szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrálta.

Ha őszintén kérjük Isten segítségét, igazságot szolgáltat mindenkinek. Minden ügyben folyamodhatunk hozzá, senkinek sem fog csalódást okozni – mondta a balástyai templomban bemutatott hálaadó szentmisén a főpásztor. A felújított plébánia átadása adta az alkalmat a hálaadásra.

Óriási ereje van a közbenjáró imának, és ne csak magunkért, szeretteinkért, hanem mindenkiért könyörögjünk, aki segítségre szorul – buzdított szentbeszédében Kiss-Rigó László püspök. Arról is beszélt, hogy a Szentírás nem korhoz kötött, az élet könyve, melyben ma is mindenre találhatunk példát, tanácsot, életre szóló útmutást.

A szentmise végén Ujvári László, Balástya polgármestere szólt a gyülekezethez, felelevenítve a plébánia felújítását. Két, az egyházközség által benyújtott nyertes pályázatból, 41 millió forintból varázsolták újjá az épületet. A szigetelés volt az egyik legfontosabb feladat, de az energetikai korszerűsítésre is sor került, és Antal Imre plébános kérésére programok, összejövetelek tartására alkalmas közösségi tereket is kialakított a kivitelező. Az Egyházzal együttműködve valósult meg a projekt, amit az önkormányzat felvállalt munkákkal segített – közölte a polgármester. 

Az eseményen jelen volt Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes is, aki beszédében elmondta: a Magyar falu program keretében lehetőség nyílik templomok, plébániák, sírkertek rekonstrukciójára, fejlesztésére is.

Végül Antal Imre plébános ajándékokat adott át azoknak, akik szerepet vállaltak a rekonstrukcióban, majd a jelenlévők átmentek a plébániára, ahol szeretetvendégség és zenei műsor várta őket.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Imre Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria