Átadták a Kerkai-díjat Szegeden

Hazai – 2019. január 27., vasárnap | 16:31

Kilencedik alkalommal adták át a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE) Kerkai Jenőről elnevezett díját január 25-én a szegedi Kerkai Jenő Tini Tanodában.

A KIFE 2005-ben alapította az elismerést Kerkai Jenő jezsuita életművének tiszteletére. A kitüntetést az ifjúságsegítés és felnőttképzés terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó és meghatározó tevékenységet folytató személyek kapják. 

2019-ben Zöldyné Szita Erzsébet, a „Témacentrikus Interakció” módszerének hazai meghonosítója és Farkas László, a Mente Misszió kidolgozója vehette át az elismerést.

Zöldyné Szita Erzsébet a felnőttképzés, illetve a nők munkába állásának segítése terén végzett munkájáért kapott Kerkai-díjat. A ’90-es évek óta tevékenykedik a felnőttképzésben, aktív trénerként meghonosította a csoportban való munkát és tanulást elősegítő „Témacentrikus Interakció” módszerét. Minisztériumi munkássága során nagy szerepet játszott a nők ismételt munkába állásának segítésében és a nők közéleti szerepvállalásának hangsúlyozásában. Nevéhez fűződik a Családbarát Munkahelyek című pályázat évenkénti kiírása és értékelése.

Farkas László ifjúsági lelkészi tevékenysége során elért eredményeiért részesült a Kerkai-díjban. Elsődlegesen a Váci Egyházmegye területén működő, ám az egész országra kiterjedő missziót épített ki, amelynek küldetése az egyházmegyei lelkiség ápolása és az ifjúsági közösségek megteremtése. A díjazott emellett ifjúsági irodát indított az ifjúsági misszió segítése céljával. Munkássága során fiatalok tömegéhez juttatta el a katolikus lelkiséget táborok, találkozók és regionális közösségek szervezésével, több száz önkéntes fiatal mozgósításával.

Forrás és fotó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria