Átadták a Szent Gellért-díjakat a Szombathelyi Egyházmegyében

Hazai – 2019. június 20., csütörtök | 11:06

Június 18-án átadták a Szombathelyi Egyházmegye Szent Gellért-díjait. Hárman részesültek az elismerésben, amit az egyházmegye fenntartásában működő oktató-nevelő intézmények pedagógusainak, dolgozóinak tartott tanév végi köszöntőn adtak át.

A hagyományos rendezvény a celldömölki Szent Benedek Általános Iskola műsorával vette kezdetét. Székely János megyéspüspök rövid köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyházi iskolák küldetése a valóság megmutatása a fiataloknak.

A mai embert mintha csak a maga szubjektív vágyai, érzelmei irányítanák, és közben elfelejti azt az objektív rendet, amit Isten alkotott, és nem ismeri fel magát a Teremtőt. Az egyházi iskolák küldetése viszont az, hogy a Teremtőre irányítsák a figyelmet – hangsúlyozta a főpásztor.

Az ünnepségen átadták a Szent Gellért-díjakat, amelyeket minden évben a kiemelkedő oktató-nevelő munkát végző személyeknek adományoz az egyházmegye. A kitüntetés ezüst fokozatában Czuporné Hetényi Rita, a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola tanára részesült. A Szent Gellért-díj arany fokozatát Kovácsné Sümegh Stefánia, a szombathelyi Brenner János Általános Iskola és Gimnázium tanára, valamint Takács Gáborné, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága gazdasági vezetője vehették át.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria