Az egyedüllétből az együttlétbe – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 7-én

Hazai – 2017. július 25., kedd | 10:58

2017. október 7-én rendezik meg a következő Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelynek programjai ez alkalommal az imádság köré szövődnek majd. Az őszi találkozó főelőadását Nagy Bálint SJ, a magyar jezsuita rendtartomány hivatásgondozója tartja.

Meghívólevelében Nagy Bálint SJ kifejti: az imádság nem magányos gyakorlat, hanem egy olyan belső otthon, amelyben személyes tér nyílik a teremtő Istennel való találkozásra.

„Az imádság az egyik legizgalmasabb dolog a világon. Titka és öröme nem kívül keresendő, nem kell távolra elmennünk, hogy tanuljunk róla. Egészen közel van. Csak mernünk kell megállni, hogy észrevegyük” – fogalmaz Nagy Bálint a Nagymarosi Levélben, mely a találkozó honlapján olvasható, valamint pdf formátumban letölthető.


Gyere, hívunk, hogy tapasztaljuk meg együtt Nagymaroson az imádság örömét és kalandját! Abban szeretnénk segíteni, hogy ez a találkozó különösképpen is rólad és az Úrról szóljon, aki nap mint nap keresi a veled való találkozást. Az októberi találkozón épp ezért a megszokottnál több, kisebb létszámú imaműhely vár benneteket a fakultációk idősávjában, hogy minél több imamódszert kipróbálhassatok, megtapasztalva, mi a ti közös nyelvetek Istennel. Hamarosan ezekről a programokról is részletesen beszámolnak a találkozó honlapján.

Most is, mint minden találkozón segítőket vár a Gyerekmaros is – ha szívesen vagy gyerekek között, ha segítenél a csoportvezetésben, látogass el a Gyerekmaros honlapjára, és jelentkezz!

A program:

9.00 reggeli ima Sillye Jenővel és barátaival

10.00 főelőadás – Nagy Bálint jezsuita, majd szentségimádás taizéi énekekkel

12.00 fakultációk – 1. turnus

13:00 fakultációk – 2. turnus

14:00 ebédszünet, idő a személyes találkozásokra

15.30 énekpróba a szentmisére

16.00 szentmise Varga László püspökkel és a nagymarosi Laudate zenekarral

18.00 közös éneklés a nagymarosi Laudate zenekarral

Forrás és fotó: Nagymaros.katolikus.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria