Az egyházmegye óvodásainak szerveztek találkozót Szombathelyen

Hazai – 2019. június 7., péntek | 15:20

Június 6-án óvodások számára rendezett találkozót a Szombathelyi Egyházmegye. Kilenc intézményből érkeztek gyerekek, a játékos foglalkozásokat követően Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét.

Tavaly első alkalommal Zalaegerszegen tartották a találkozót, idén Szombathelyen a Brenner-iskola adott otthont a programnak. Székely János megyéspüspök a rendezvénnyel kapcsolatban kiemelte: az óvodások korosztálya nem ésszel, hanem szívvel él meg, ért meg dolgokat. Így raktároznak el jó élményeket, és ezek sok esetben erősebben, jobban rögzülnek, mint később az intellektuális tudás. A találkozók azért fontosak, mert a gyerekek átélik, hogy sokan vannak, akik hisznek, örömüket lelik a hitben. Az Egyháznak fontos, hogy velük is kapcsolata legyen.

A szombathelyi Boldog Brenner János Óvoda vállalta a nap szervezését. A gyerekek több állomáson keresztül ismerkedtek Jézus életével, az Atya teremtő szeretetével, de jutott idő egyéb játékos foglalkozásokra is: volt például tánc, rajzolás, kirakózás.

Kiss László atya bábelőadással igyekezett a gyerekek szívébe vésni: Jézus a barátjuk, rá mindig számíthatnak. A napot szentmise zárta, amelyen Székely János a gyermek Sámuelt állította az óvodások elé példaként: hallják meg Isten szavát, és engedjék be a szívükbe.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria