Az egyházmegyei zsinat előkészítő alkalmát tartották Kaposváron

Hazai – 2020. október 27., kedd | 9:01

Október 17-én, szombat délelőtt a székesegyházi esperesi kerület papjai és a plébániák küldöttei számára tájékoztatót és megbeszélést tartottak az egyházmegyei zsinat előkészítő folyamatáról a kaposvári püspökség nagytermében.

A megjelent papokat és világi híveket Németh Zsolt, a kerület helyettes esperese köszöntötte, majd a zsinattal kapcsolatos gondolatait is megosztotta velük.

Ezután Tomanek Péter püspöki irodaigazgató és Bárczi Miklós zsinati munkatárs mutatták be a zsinat hátterét és a tervezett folyamatot. Arra kérték a jelenlévőket, hogy a március végéig tartó előkészítő szakaszban lehetőleg minden plébánián és közösségben szervezzenek beszélgetést legalább 2-3 témát, területet érintve. Felajánlották, hogy amennyiben igény van rá, hívják meg ezekre az alkalmakra az érintett területek szakértőit. A tanácskozásokról készítsenek egy-egy rövid jegyzőkönyvet, és küldjék el a zsinat.kaposvar@gmail.com e-mail-címre vagy a zsinati irodába. Az így összegyűlt információk és javaslatok segítik a zsinati dokumentumok összeállítását. 

Az október 17-i találkozó megosztással, ötleteléssel és beszélgetéssel folytatódott.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Szerafin Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria