Az eucharisztikus világkongresszust népszerűsítették a Hídfutáson részt vevő esztergomi diákok

Hazai – 2019. október 1., kedd | 15:32

Az Esztergomi Futóművek Egyesület által szervezett Hídfutás ezúttal is az esztergomi bazilika elől indult szeptember 28-án, majd 3,7 kilométeren át Szlovákiában, a párkányi Vadas fürdőnél ért célhoz. Az esztergomi katolikus iskolák képviseletében részt vevő diákok a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) népszerűsítették.

A szeptember 28-i Hídfutás résztvevői tizennégy különböző kategóriában indultak. A 2001 óta hagyományosan megrendezett esemény nemcsak az esztergomi és párkányi iskolák diákjait, hanem az Esztergomban és környékén élő profi és amatőr sportolókat is megmozgatja minden korosztályból. A tavalyihoz hasonlóan most is nagy volt a Hídfutás iránti érdeklődés, több mint háromezren álltak rajthoz.

Idén elsőként Deák Zsombor ért célba, aki 11 perc 32 másodperc alatt teljesítette a távot. Az eredményhirdetésnél nemcsak a kategóriagyőztesek kaptak elismerést, hanem a rendezvényt szponzoráló cégeknek köszönhetően támogatásokat is átnyújtottak esztergomi egészségügyi és oktatási intézmények részére.

A mostani rendezvény különlegessége a három katolikus iskola közös rajthoz állása volt. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola, a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda és a Vitéz János Katolikus Iskola elhatározta, hogy együttes megjelenésével hívja fel a város figyelmét a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A közös cél érdekében a mintegy 1300 diák és tanáraik a kongresszust hirdető pólóban vettek részt a sporteseményen. A futás előtt rövid „flashmob” keretében gyülekeztek az esztergomi bazilika előtt, kifejezve egységüket és felhívva a figyelmet a jövő évi katolikus világeseményre.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Guhn Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria