Az olvasók is szavazhatnak a keresztény család témájában készült hittanos pályamunkákra

Hazai – 2021. november 5., péntek | 17:08

Az Amoris laetitia-családév és a Szent József-év kapcsán az Egri Főegyházmegye Kateketikai Konzultációs Irodája A keresztény család: az ember szolgálatában álló közösség címmel pályázatot hirdetett az Egri Főegyházmegye hittancsoportjai számára, mely október végén lezárult. A közönség november 5. és 14. között szavazhat a legjobbnak tartott portfólióra a főegyházmegye Facebook-oldalán.

A pályamunkákon hitoktatók dolgoztak együtt saját maguk által meghatározott létszámú és életkori összetételű csoportokkal, vagy egy, a család és Szent József személyének témája köré szervezett tematikus táborban, vagy pedig külön összejövetelek alkalmával. Az így született munkák alapján készültek el a szintén közös tevékenység keretében – családi vagy plébániai kisközösségi vagy egyéb összefogással – összeállított elektronikus portfóliók.

Az október 31-ig beküldött pályamunkákon összesen 258 gyermek és családja dolgozott a Bánréve, Miskolc-Vasgyár, Sátoraljaújhely, Szerencs, Törökszentmiklós, Vatta és Vámosgyörk plébániákhoz, illetve a Don Bosco-nővérekhez csatlakozva.

A portfóliókat az Egri Főegyházmegye Facebook-oldalán lehet megtekinteni. Az olvasók november 5. és 14. között szavazhatnak a számukra legszimpatikusabbnak tartott pályamunkára.

A szavazás első három helyezettjének pályázati munkáit, illetve a főegyházmegye által legjobbnak ítélt portfólió(ka)t az Egri Főegyházmegye honlapján lehet majd megtekinteni, és extra díjazásban részesülnek.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegyei Kateketikai Konzultációs Iroda/Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria