Az Úr adjon nektek békét – Zenés flashmobhoz várnak közreműködőket advent második vasárnapjára

Hazai – 2021. november 24., szerda | 20:58

Gitáros flashmobot szervez advent második vasárnapján, december 5-én a Margit körúti (országúti) ferences közösség, a Boanergész együttes, a felsőkrisztinavárosi plébánia és a Felső-krisztinavárosi Gitáros Együttes. Ehhez szeretettel várnak elsősorban pengetős (gitár, ukulele stb.) hangszereken játszó zenészeket, énekeseket, és mindenkit, aki szívesen csatlakozik a közös tanúságtételhez.

Az akciót nem először hirdetik meg, 2015-ben is hasonló módon hívták fel a figyelmet a világban tapasztalható békétlenségre. Akkor több száz gitáros és énekes csatlakozott a nagy közös flashmobhoz, hogy karácsony ünnepe előtt az üldözött keresztényekre, a vallásuk miatt elnyomottakra és a háborúk miatt békétlenségben élőkre irányítsák a figyelmet. Az eseményről készült videót azóta több mint egymillió alkalommal tekintették meg a világ minden tájáról.

A szervezők célja a béke melletti kiálláson túl ez alkalommal is az, hogy felhívják a járókelők és a videó megtekintőinek figyelmét a karácsony valódi üzenetére: a külsőségek helyett Jézus születésének ünnepére.

A „villámcsődület” időpontja december 5., vasárnap, találkozó 10 óra 30 perckor az I. kerületben, a budai Várban, a Szentháromság téren. A közös éneklésről, zenélésről film készül. Az esemény várhatóan 13 óráig tart.

Az aktuális járványügyi tudnivalókat, az esemény egyéb részleteit, valamint a kottát a szervezők e-mailben osztják meg a regisztráló résztvevőkkel. A felcsendülő dal ezúttal Borka Zsolt Advent című szerzeménye lesz.

Jelentkezni a kérdőív kitöltésével IDE kattintva lehetséges.

Az aktuális járványhelyzet miatt az alkalomra elsősorban védettségi igazolvánnyal rendelkezőket várnak!

Szervezők: Budapest-Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia, Budapest-Országúti Szent István első vértanú Plébánia, Felső-krisztinavárosi Gitáros Együttes és a Boanergész együttes.

Forrás: Csanády Lőrinc/Boanergész együttes

Fotó: Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria