Barangoljuk be a Váci Egyházmegyét a gyermekrajzok útján!

Hazai – 2020. október 22., csütörtök | 15:56

Templomba járni trendi. Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy „Az én templomom” pályázati felhívásra a Váci Egyházmegye 121 településéről közel 1200 alkotást küldtek be templomba járó fiatalok. A fantasztikus rajzokból és fényképekből virtuális tárlat született, melynek segítségével ki-ki megkeresheti a saját templomát.

2019 októberében a Váci Egyházmegye két jeles főpásztorára emlékeztek: Csáky Károly Emmánuel és Hanauer Árpád István püspökökre. A Váci Egyházmegyei Könyvtár által szervezett rendezvénysorozat része volt Az én templomom címmel meghirdetett rajz- és fotópályázat.

A pályázatra (121 településről) beküldött 1200 rajz és fotó alapján talán nem túlzás azt állítani, hogy sikerült megmozgatni az egyházmegye ifjúságát, az óvodáskorúaktól a középiskolásokig.

A fiatalok ceruzát, ecsetet, fényképezőgépet ragadtak, hogy megörökítsék falujuk, városuk ékességét, közösségeik szívét – az ő templomukat. A verseny sikere leginkább azoknak köszönhető, akik segítették a gyermekek munkáját: a szülőknek, hittantanároknak, szaktanároknak és az óvodáknak, iskoláknak.

Megfelelő kiállítási tér hiányában eddig nem volt mód bemutatni ennyi csodálatos alkotást egy helyen. A szervezők most virtuális tárlatot készítettek, ahol nemcsak a díjazott alkotások, hanem az összes pályamunka megtekinthető.

Barangoljuk be a Váci Egyházmegyét a gyermekrajzok útján!

A pályamunkák a település linkjére kattintva érhetők el – ITT.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegyei Könyvtár; Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria