Betegek világnapja a kistarcsai kórházban

2019. február 12., kedd | 11:51

Szentmisével emlékezett meg február 9-én a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata a betegek világnapjáról a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A kistarcsai Flór Ferenc Kórház lelkigondozói szolgálata hagyományaihoz híven február 9-én, szombat délelőtt szentmise keretében emlékezett meg a betegek világnapjáról. A szentmisét Faragó Artúr, a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának vezetője, egyházmegyei kórházlelkész mutatta be, melynek keretében a betegek szentségét is kiszolgáltatta a felkészült résztvevőknek.

Mivel a lelkigondozók egyik nagy példaképe Kalkuttai Szent Teréz anya, az idei betegek világnapján kiállítással emlékeztek meg életéről és munkájáról. A tárlat korábban látható volt már a 2016-os krakkói ifjúsági világtalálkozón, két évvel ezelőtt pedig a nagyváradi püspökségen; törzsanyagát a kórházi szolgálat lelkiségére átformálva mutatják be Kistarcsán egy héten keresztül. 

A szentmisén és a kiállítás megnyitóján részt vettek Teréz anya Magyarországon élő nővérei is. A budapesti Tömő utcai közösségből érkezett nővérek elhozták Szent Teréz anya ereklyéjét, amit az oltáron, majd a kiállított kereszt előtt is elhelyeztek. A misén jelen lévő betegeknek ajándékokkal kedveskedtek, szentképeket és Teréz anya-érmet osztva nekik.

Forrás és fotó: Kórházlelkész.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda