Bevásárlásból karácsonyi ajándék – Tartós élelmiszert gyűjtött a Győri Egyházmegyei Karitász

Hazai – 2021. november 26., péntek | 13:55

Adventhez közeledve tartós élelmiszert gyűjtött a Győri Egyházmegyei Karitász a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen november 19. és 21. között, hogy karácsony előtt minél több rászoruló családot megörvendeztethessen. Péntektől vasárnapig összesen 1467 kg tartós élelmiszert gyűjtött a szervezet önkéntesek segítségével a győri Family Centernél található ALDI élelmiszerüzletben.

Ami az adakozó számára egy hétköznapi bevásárlás, az egy rászoruló családnak a karácsonyi kívánságok beteljesülése. A nagylelkű vásárlók többek között étolajat, lisztet, cukrot, rizst, száraztésztát, különféle konzerveket és befőtteket, valamint édességet adományoztak; a munkát ezúttal több mint húsz diákönkéntes segítette iskolai közösségi szolgálat keretében.

Az összegyűlt adományokat a következő napokban kiegészítették a Katolikus Karitásztól kapott kukoricakonzerv-adományokkal, illetve ugyancsak önkéntesek segítségével egységes dobozokba rendezték. Az adományokat december folyamán célzottan adják át a Győri Egyházmegye karitászcsoportjával kapcsolatban álló rászorulóknak.

A Győri Egyházmegyei Karitász ezenfelül az idei adventi „Tárjátok ki szíveteket!” program keretében december 6-ig négy gyűjtőponttal vesz részt az országos Angyalbatyu-akcióban a kárpátaljai gyerekek javára; önkéntes csoportjain keresztül további gyűjtéseket szervez karácsonyig; gyertyát gyújt a rászorulókért az „Egymillió csillag a szegényekért” akcióhoz csatlakozva, valamint december 16. és 18. között saját megváltozott munkaképességű dolgozói által készített termékeit kínálja a győri adventi vásárban.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria