Black Friday másképp – Vásároljunk a szegényeknek!

Hazai – 2019. november 29., péntek | 14:18

A karácsony előtti bevásárlási láz, a fekete péntek csábító akciói mellett számos olyan kampány indult, amely szolidaritásra hív. A Sant’Egidio közösség arra biztat, hogy vásároljunk ajándékokat szegények számára, amit majd a december 25-én rendezett ebédeken megkapnak. Utalással egy-egy rászoruló testvérünk ebédköltségét lehet kifizetni.

Szeretnél egy hajléktalan ember, egy magányos idős, egy szegény gyermek, család karácsonyi angyala lenni? – ezzel a kérdéssel kezdődik a felhívás.

A Sant’Egidio közösség minden évben december 25-én Budapesten, Pécsen, Monoron és Győrben karácsonyi ebédet szervez hajléktalanok, rászorulók, intézetben élő idősek, szegény gyerekek és családjuk részére. A finom ünnepi ebéd mellett ajándékokkal is meglepik szegény barátaikat, ehhez kérik a felajánlásokat. Az ünnepen csak szép, új tárgyakat adnak, amit mi magunk is szívesen fogadnánk. Egy űrlap kitöltésével lehet jelezni, ha valaki ajándékot szeretne küldeni, vagy támogatni szeretné egy rászoruló karácsonyi ebédjét.

Ha valaki feliratkozik, információkat kap e-mailben, ami alapján elkészítheti a csomagot, és december 10-ig elküldheti postán, vagy elviheti személyesen a gyűjtőpontokba.

A felhívás teljes szövege ITT található, az űrlapot pedig ITT lehet kitölteni.

Forrás: Sant’Egidio közösség

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria