Bölcsődét hoztak létre a megújult újlengyeli plébánián

Hazai – 2021. október 25., hétfő | 9:50

Marton Zsolt váci megyéspüspök október 17-én megáldotta az újlengyeli plébánia épületét, amely tizenötmillió forint összegű pályázati pénzből újítottak fel. A plébánia épületében kialakítottak egy bölcsődét, ahol két csoport indul. A főpásztor az ünnepi alkalmon tizenhét fiatalnak kiszolgáltatta a bérmálás szentségét.

A szentmisét megelőzően az első pünkösd történetének misztériumjátékát adták elő a gyerekek, szüleik és a kórus a Nagyboldogasszony-plébániatemplomban.

Hefler Gábor plébános elmondta: alig várja a járvány végét, hogy a szép új plébánián megkezdhessék a közösségi életet. „Van egy kisebb osztályteremnyi helyünk, ahol reményeim szerint több mint harmincan tudunk majd csoportos foglalkozásokon részt venni.” Az épületben van egy lakásnyi elkülönített rész, ami lehetővé teszi, hogy a plébánoson kívül még egy ember ott lakjon.

„A bölcsőde részére átadott helyiségek már be vannak rendezve, így két csoport el is indulhatott. Ezzel is újabb lehetőséget alakíthattunk ki a közösségi életre – tette hozzá a plébános. – A felújítások során elképzeltünk egy karitászhelyiséget is, aminek kialakítása jelenleg még folyamatban van. A sekrestyét téli kápolnaként, énekkari próbateremként, ministránsfoglalkozások, bibliaórai összejövetelek és misztériumjátékok próbáinak helyszíneként fogjuk használni.”

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó (a templomról): miserend.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria