Böngéssz az interneten! Elindult a jelentkezés a pécsi hittanversenyre

Hazai – 2020. október 30., péntek | 15:29

Ferenc pápa öt éve megjelent Laudato si’ enciklikájának tematikus évet szentelnek világszerte, így a négyfordulós verseny témáját idén a teremtett világ szeretete, védelme, a közös otthonunkról és az embertársainkról való gondoskodás határozza majd meg. Jelentkezési határidő: november 20.

Az idei tanévben is útjára indul az internetes böngészős hittanverseny a Pécsi Egyházmegyében. A verseny célja, hogy a diákok gyarapítsák a hittanfoglalkozásokon szerzett tudásukat, megismerkedjenek a különböző keresztény alapdokumentumokkal, legfontosabb internetes oldalakkal, valamint szélesítsék egy-egy tantárgyhoz, területhez kapcsolódóan kulturális, művészeti, történelmi, földrajzi ismereteiket.

A megoldáshoz éppen ezért bármilyen segédeszköz igénybe vehető. A feladatok alapvetően az internetes forrásokra támaszkodnak, de nyomtatott segédanyagokat is lehet használni. Felnőttek, szülők, hitoktatók is bátran nyújthatnak segítséget a források elérésében, megfelelő használatában.

Két korcsoportban várják a tanulók jelentkezését: általános iskola 5–6., valamint 7–8. osztályaiban.

A verseny négy fordulóból áll, a feladatlapokat e-mailben küldik ki a versenyzőknek és a hitoktatóknak; a megoldásokat szintén elektronikus úton kell visszaküldeni a feladatlapokon megjelölt elérhetőségre, a megadott határidőre.

A feladatlapok számítógéppel megoldhatók, minimális szövegszerkesztési ismeretet igényelnek, igény szerint lehetőség van kinyomtatni és papíron megoldani a fordulókat (ezt minden ilyen esetben jelezni kell). A következő fordulók feladatlapjait a versenyzők a beérkezési határidő után, a feladatlap sikeres beérkezését követően kapják majd meg elektronikusan. Visszajelzés az elért pontszámokról a javítást követően várható.

Ferenc pápa öt éve megjelent Laudato si’ enciklikájának tematikus évet szentelnek világszerte, így a négyfordulós verseny témáját idén a teremtett világ szeretete, védelme, a közös otthonunkról és az embertársainkról való gondoskodás határozza majd meg. Nem feledkezünk el a 2021 szeptemberére áthelyezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról sem, és közelebbről megismerkedünk az idén boldoggá avatott fiatal Carlo Acutisszal. Biblikus, egyháztörténelmi, liturgikus és pasztorális megközelítés is várható, változatos feladatok formájában.

Mindegyik kategóriában a legtöbb pontszámot elérő versenyzők díjazásban részesülnek.

A jelentkezési lapot EZEN a linken lehet elérni. A jelentkezést élő internetkapcsolat esetén lehet véghez vinni. Az űrlapon a hitoktató e-mail-címének megadása után kell a megfelelő adatokat megadni, s a végén a Küld gomb megnyomásával véglegesíteni a jelentkezést. Jelentkezőnként külön űrlapot kell kitölteni. A megadott válaszok utólag is szerkeszthetők, javíthatók.

Jelentkezési határidő: 2020. november 20.

További információ az internetes.hittanverseny@gmail.com címen kérhető.

A plakát pdf-formátumban INNEN letölthető.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria