Családbarát vallásturisztikai helyszínné válhat a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely 2023-ra

Hazai – 2022. február 25., péntek | 13:10

Lezárult a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely fejlesztésére kiírt közbeszerzési pályázat és a kivitelező céggel is megszületett a megállapodás, melynek értelmében azt vállalták, hogy 2023 végéig felépítik a pályázatban szereplő létesítményeket, többek között családi apartmanokat, napelemparkot és játszóteret. A munkálatok még a búcsúszezon előtt elkezdődnek.

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott 3 milliárd 409 millió 255 798 forint összegű vissza nem térítendő támogatásból többek között családi apartmanok, kemping, játszótér, sportpálya, napelempark, parkolók és utak, illetve a Kálvária-kápolna felújítása valósul meg. A cél a szezonalitás csökkentése: a májustól októberig tartó búcsúszezon meghosszabbítása; a családos, fiatal és határon túli zarándokok és turisták megszólítása.

Orosz Lóránt kegyhelyigazgató elmondta, nagyon örül, hogy végre szerződést kötöttek a kivitelező céggel, és elkezdődhet a munka. Arra pedig különösen ügyelnek majd, hogy a kegyhely működését semmiben ne befolyásolja az építkezés. A zarándokokat továbbra is várják a szentmiséken, a búcsúkon, az étteremben és a hotel kategóriájú szálláshelyeken.

A nagyszabású projekt részleteiről Orosz Lóránt ferences szerzetessel, a kegyhely igazgatójával készített korábbi interjúnkat ITT olvashatják.

Forrás: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely; Lambert Attila (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria