Családok zarándokoltak Szent József nyomán a Veszprémi Főegyházmegyében

Hazai – 2021. június 15., kedd | 13:27

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája június 5-én szervezte meg a családok számára a „Szent József nyomán” zarándoklatot a balatonfüredi Koloska-völgy és a veszprémfajszi pihenőpark közötti útvonalon.

A program a Ferenc pápa által meghirdetett Szent József-év lelkiségéhez kapcsolódott, az elmélkedések kiindulópontja a Patris corde (Atyai szívvel) kezdetű apostoli levél volt.

Az egyházmegyei rendezvényen nők, férfiak és gyermekek együtt és külön csoportokban is megtapasztalhatták az imádság, a játék és a munka egymást kiegészítő és segítő erejét.

A nők és lányok közös imádsággal indították útjukra a férfiak és fiúk csapatát, akik Szent Józsefről, a szerető, gyengéd, Isten akaratával szemben engedelmes és befogadó apáról elmélkedtek a zarándokút során.

A zarándoklat fő célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a mai világban háttérbe szoruló apai szerep jelentőségére és felelősségére – Szent József alakján keresztül.

A férfiak zarándoklata több párhuzamos lelki síkot érintett. Az út négy állomása a Patris corde apostoli levélben Szent József szellemében megfogalmazott hét apai tulajdonság (szerető, gyengéd, engedelmes, elfogadó, teremtő bátorságú, dolgozó, árnyékként kísérő apa) átelmélkedésére szolgált. A zarándokokat a Congregatio Jesu rend képviseletében jelen levő Brigitta és Zsuzsa nővérek segítették a pápai levél értő feldolgozásában.

A férfiak útjáról Munkácsi János állandó diakónus, a zarándoklat lelkivezetője beszámolója ITT olvasható.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria