Dánielfy Gergő koncertjével startolt el a Görög Nyári Esték sorozat Debrecenben

Hazai – 2021. július 19., hétfő | 16:50

Nagy érdeklődés övezte a II. Görög Nyári Esték nyitóeseményét július 11-én. A Debreceni Görögkatolikus Parókia és a Lautitia Kóruscsalád közös szervezésében megvalósuló zenés hitvalló esten izgalmas pódiumbeszélgetéseken és koncerteken vehet részt minden korosztály.

Az idei első találkozás rendhagyó is volt, hiszen zárásként a labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét közösen izgulhatta végig a Hit és Kultúra Látogatóközpont közönsége.

Az este sztárfellépője a tavaly is koncertező Dánielfy Gergő debreceni származású énekes-színész volt, aki nem mellesleg a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik hírnöke is.

Kapin István parókus nyitóbeszéde után a frissen megalakult Parókia Band lépett fel, megalapozva az est jó hangulatát. A zenekar az egyházközség papjaiból, papnövendékeiből és fiataljaiból áll.

A koncert után az esemény egyik főszervezőjével, Nemes József többszörösen kitüntetett karnaggyal és a Lautitia Kóruscsalád vezetőjével beszélgetett a parókus.

Dánielfy Gergő tanúságtétele szívhez szólóan fejezte ki hitéből merítkező bátorságát, amellyel a saját korosztályának is képes hiteles és megkapó tanúbizonyságot tenni a Jóisten kézzelfogható szeretetéről. Gergő nem csupán egyszerű koncertet, hanem egyszemélyes szórakoztató zenés műsort varázsolt a jelenlévőknek.

A humorral és érzelmekkel teli koncert után senki nem rohant haza, hiszen a focirajongóknak lehetőségük adódott nagy kivetítőn végigkövetni az angol–olasz Eb-döntőt, de aki inkább csak jól érezte volna magát a barátságos társaságban, kint is nézhette a meccset, és közben beszélgetésekre, ismerkedésre is volt alkalom.

Az est egyik fénypontja az volt, amikor a hosszabbítás alatt Gergő egy gitárral a kezében – Kapin Benedek kíséretével – a kint maradó mintegy ötven fiatal nagy örömére különböző ismert dalokat játszott, amelyeket együtt énekelhettek, és még egy új saját számát is bemutatta.

A II. Görög Nyári Esték programsorozata augusztus 8-án folytatódik, amikor visszatér Grecsó Krisztián – ezúttal Hrutka Róberttel együtt lép színpadra, majd augusztus 22-én Ölveti Mátyás debreceni zenész Cseh Tamás-emlékestjén vehetnek részt az érdeklődők.

Forrás: Szaplonczay Márk/Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Kapin Benedek, Jertyity Dávid, dehir.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria