Debrecenbe látogatott Michael August Blume apostoli nuncius

Hazai – 2019. október 1., kedd | 13:19

Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa szeptember 26-án Debrecenbe látogatott.

Az Apostoli Szentszék magyarországi nagykövete a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében tett útja során elsőként, szeptember 24-én Nyíregyházát kereste fel, szeptember 25-én Kisvárdára, végül szeptember 26-án Debrecenbe látogatott. A debreceni program szentmisével kezdődött a Szent Anna-székesegyházban, melynek főcelebránsa Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök volt.

A szentmisét követően a nuncius a Szent József Gimnáziumba látogatott, ahol az angol tagozatos diákok köszöntötték őt. A találkozót a gyermekkórus előadása nyitotta meg, majd a diákok bemutatták az intézményt a pápa követének. Ezt követően a lányok kórusának műsora következett, melynek keretében elénekelték a Menny a földön című, saját szerzeményű dalukat. Az esemény végén a diákok egy ikonnal és rajzaik gyűjteményével ajándékozták meg a vendéget.

Az iskolásokkal való találkozást követően Michael August Blume a Szent Erzsébet Otthonban élő időseket látogatta meg, majd a Déri Múzeumba ment, ahol Angi János igazgató fogadta őt és a vele érkező delegációt. A nuncius megtekintette a világhírű, Munkácsy Mihály által festett Krisztus-trilógiát, amelyet különleges fényjáték kíséretével mutattak be, hogy jobban a látogatók elé tárhassák az alkotásokban rejlő részleteket. Programja végén Michael August Blume meglátogatta a református Nagytemplomot, ahol megismerkedhetett az épület több évszázados történetével.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Szabó Dávid

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria