Díjat nyert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat időseket segítő programja

Hazai – 2020. október 9., péntek | 17:53

Digitális megoldásokat jó ügyek érdekében alkalmazó programokat díjazott idén is a Vodafone Magyarország Alapítvány. A Vodafone Digitális Díj zsűrije a digitális esélyegyenlőség kategóriájában a harmadik legjobbnak ítélte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Biztonságban otthon” elnevezésű, idős embereket segítő programját. Az elismeréseket október 7-én adták át Budapesten.

A 15 millió forint összdíjazású pályázaton a közel 150 beérkezett pályamunka közül összesen tizet díjaztak. A pályamunkák 42 százaléka magánszemélyektől, 22 százaléka vállalkozásoktól és startupoktól, 36 százaléka pedig nonprofit szervezetektől érkezett. 

A digitális esélyegyenlőség kategóriában olyan digitális megoldásokkal lehetett nevezni, amelyek egy-egy hátrányos helyzetű csoportot, például fogyatékkal élő embereket vagy időseket támogatnak.

A kategória harmadik helyezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lett a „Biztonságban otthon” programjával, amelynek célja az idős emberek önálló életvitelének segítése, biztonságérzetük megerősítése és szükség esetén kritikus élethelyzetekben segítségnyújtás a számukra – mindezt a telekommunikáció adta lehetőségekkel. A rangos elismerést Győri-Dani Lajos, a szervezet ügyvezető alelnöke vette át.

A nyertes pályázat az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Papírról hangoskönyv egy lépésben, DEX 3.0 megoldása lett, mely egy olyan szoftver, amely papíralapú dokumentumokból hoz létre meghallgatható hangoskönyvet, akár az ismert mp3, akár pedig a látássérült emberek által használt speciális Daisy formátumban. Második helyezett lett az ExaMe Learning Kft. Az ExaMe E-learning Platformja segítségével a diákok egyetlen applikációból tudnak felkészülni az érettségi vizsgáikra azokból a tananyagokból, amelyeket a kiadók és tanárok a hozzá fejlesztett platformon keresztül töltenek fel az alkalmazásba.

„Connecting for Good – ez a Vodafone Alapítvány mottója, és ennek mentén célunk, hogy a mobiltechnológiai megoldásokat a társadalom szolgálatába állítsuk – mondta Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. – A Vodafone Alapítványok világszerte számos olyan programot indítottak, melyek változást hoznak a mindennapokba, az esélyegyenlőséget, a fenntarthatóságot, valamint egy digitális társadalom létrejöttét és ezáltal egy jobb jövő megteremtését szolgálják. E programok közé tartozik a Vodafone Digitális Díj is, amelyet azzal a céllal hoztunk létre 2018 végén, hogy ösztönözzük és elismerjük azokat az innovátorokat, akik digitális projektjükkel valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást.”

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria