Egyeki diákok pünkösdi zarándoklata Bosák Nándor püspökkel

Hazai – 2022. június 10., péntek | 13:45

Az egyeki Szent János Katolikus Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói zarándoklaton vettek részt június 6-án, pünkösdhétfőn Mátraverebély-Szentkúton.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága által meghirdetett „Egyházi közösségi célú programok 2022. évi támogatása” pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg a zarándoklat, melyen az iskola elsőáldozói majdnem teljes létszámmal részt vettek.

A zarándoklat lelkivezetője Papp László iskolalelkész volt, elkísérte a diákokat Kirilla Pál intézményvezető, a szervező pedagógusok és néhány szülő. A szentmisén részt vett Kálmán József debreceni plébános is.

A búcsújáróhely felé tartva rózsafüzért imádkoztak a gyerekek a buszon és megismerhették a Szentkúton történt csodás gyógyulások történetét. A zarándokhelyen a ferences szerzetesek gyónási lehetőséget biztosítottak, mellyel az elsőáldozók és a felnőttek is éltek.

A szentmisét Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök celebrálta Mária, az Egyház Anyja emléknapján. Prédikációjában rámutatott arra, hogy Mária anyai oltalmának segítségével megnyílik előttünk az ajtó, mely lehetővé teszi számunkra, hogy eljussunk Jézushoz.

A szentmise után körmeneten vettek részt a zarándokok, majd imádkoztak a kegytemplomban, a kegyszobor előtt.

Az út során a természet értékeivel, a környezet adottságaival, szépségével is megismerkedtek a gyerekek, többek között a Tisza-tavon csónakázva.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: PlebaniaTeam

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria