Egyetemi kitüntetéseket adott át a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora

Hazai – 2019. június 18., kedd | 9:52

Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora „Pro Universitate” oklevéllel tüntette ki június 13-án Róka Miklóst, a PPKE gazdasági főigazgatóját, valamint Pázmány-plakettel Radetzky Jenőt, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét június 15-én.

A „Pro Universitate” oklevelet mint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemért (PPKE) végzett munka legmagasabb szintű elismerését csak kivételes alkalmakkor adják át. A kitüntetettek mindannyian olyan személyiségek, akik maradandó módon, szakmai tudásuk legjavát adva, egyedülálló elkötelezettségük révén gazdagították a mostanra európai szinten is a legjobb katolikus egyetemek között számontartott PPKE minőségi működését.

Róka Miklós a katolikus egyetem utóbbi három rektorának (Erdő Péter, Fodor György, Szuromi Szabolcs) hivatali idejére kiterjedő tizennyolc éves példaadó munkájáért vehette át az elismerést.

Radetzky Jenő pedig a műszaki felsőoktatás és az ipar igényeinek minőségi összehangolása, valamint mindennek a Pázmány-egyetem létesítés alatt álló műszaki tudományi kara megszervezésében és oktatási programjának kidolgozásában végzett nélkülözhetetlen munkájáért érdemelte ki a PPKE legmagasabb tudományos elismerését, a Pázmány-plakettet.

Mindkét elismert személy munkája jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a PPKE meghatározó szereplője nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi minőségi és versenyképes képzést nyújtó felsőoktatásnak, megőrizve mindeközben a katolikus identitás alapvető értékeit, napjaink legmagasabb szintű oktatási, kutatási és innovációs elvárásai között.

Forrás és fotó: PPKE Rektori Hivatal

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria