Egyetemi lelkészség alakul Gyöngyösön

Hazai – 2017. május 11., csütörtök | 14:20

Május 9-én tartották meg a gyöngyösi egyetemi lelkészség alakuló ülését az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Károly Róbert Campusán.

Gyöngyösön, az egri székhelyű Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusán hamarosan létrejön az egyetemi lelkészség: május 9-én tartották az alakuló ülést, melyen részt vett Bujdosó Zoltán rektorhelyettes, Juhász Ferenc plébános, a helyi Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság (EKIF) elnöke és Füleczki István, az EKE egyetemi lelkésze.

A most induló gyöngyösi lelkészség annyiban különbözik majd az egritől, hogy Egerben humán, Gyöngyösön inkább reál képzés folyik. A két szakterület koordinálását Domjánné Nyizsalovszki Rita tanszékvezető egyetemi docens közreműködésétől várják, aki mindkét városban oktat.

Az alakuló ülésen részt vevő egyetemisták és lelkipásztorok megállapodtak abban is, hogy őszre kidolgozzák a lelkészség alapvető célkitűzését, amelyet Ternyák Csaba egri érsek és Liptai Kálmán rektor együttműködési megállapodásban rögzít. Addigra tervezik a lelkészség bekapcsolását az országos katolikus egyetemi hálózatba is.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria