Együtt többet adhatunk! – Idén is fontos, hogy rendelkezzen adója egyházi 1%-áról!

Hazai – 2021. március 12., péntek | 19:03

A Magyar Katolikus Egyház az előző évekhez hasonlóan 2021-ben is segíti az adózók tájékozódását az 1%-os kampány során.

Idén is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását, ezért szeretnénk felhívni figyelmét, hogy abban az esetben is külön rendelkezhet személyi jövedelemadója egy százalékának felajánlásáról, ha ezt a lehetőséget választotta.

Fontos, hogy rendelkezzen adója egyházi 1%-áról. 2018-tól a benyújtott nyilatkozata újabb nyilatkozat beadásáig vagy ennek visszavonásáig érvényes marad.

A személyi jövedelemadó 1+1%-áról a 20EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon rendelkezhet.

Amennyiben kapott az adóhatóságtól levelet, amelyben felajánlják az adóbevallás elkészítését, ennek mellékleteként megkapta az EGYSZA nyomtatványt is. Ezt kell kitöltenie és az adóhatósághoz eljuttatnia legkésőbb május 20-ig.

Ügyfélkapuval nem rendelkező személyeknek is lehetőségük van az online felületen való rendelkezéshez. Ebben az esetben az eszja.nav.gov.hu oldalon válasszák a regisztráció nélküli online felület lehetőséget.

Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények (pl. családi adókedvezmény) miatt nulla forint.

Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi. Az egyházaknak biztosított kiegészítő támogatás felosztása ugyanis a rendelkezők száma alapján történik, amelybe a nulla forintról szóló felajánlás is beleszámít.

Hogy milyen tevékenységeket segíthetnek adójuk 1%-ával, arról további részleteket találnak az egyszazalek.katolikus.hu honlapon.

Forrás és fotó: Katolikus.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria