Együttműködési megállapodást kötött a Pázmány és a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Hazai – 2022. november 18., péntek | 14:11

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) között november 17-én együttműködési megállapodás jött létre.

Kuminetz Géza, a PPKE rektora és Rátóti Zoltán, az SZFE rektora ünnepélyes keretek között hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá Birher Nándor dékán (PPKE BTK) és Antal Zsolt rektorhelyettes (SZFE) jelenlétében a Színház- és Filmművészeti Egyetem Könyvtárában. Az aláíráson és az azt követő egyeztetésen a két intézmény vezetése vett részt.

Az együttműködési megállapodás lehetőséget biztosít arra, hogy a két egyetem a jövőben közösen indíthasson képzéseket, illetve a meglévő szakok működését egységesítse, különös tekintettel a drámapedagógia és művészeti tanárképzés területén. Az együttműködés célja, hogy a PPKE és az SZFE az oktatási, kutatási és társadalmi tevékenységét összehangolja és számos további területen partnerként dolgozzanak együtt.

Rátóti Zoltán, az SZFE rektora köszöntőjében kiemelte, a Színház- és Filmművészeti Egyetem nyitott a felsőoktatási intézményekkel való együttműködésre, ezért fontos, hogy olyan kiemelkedő oktatási és tudományos szövetségest tudhat maga mellett, mint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. Beszédében hangsúlyozta, az 1635-ben alapított nagyszombati egyetem jogutódjaként a PPKE hazánk nagy hagyományú, a tudományosság, azon belül a pedagógusképzés és -nevelés területein meghatározó egyeteme, valamint az SZFE, a magyar színház- és filmművészet első számú intézménye alakít ki együttműködést, és ezek a tények önmagukban is erősek és irányadók.

Kuminetz Géza rektor kiemelte, hogy a PPKE részéről az együttműködés megvalósításában szakmailag a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar vesz részt, építve a megállapodás körébe tartozó területek eredményeire, az együttműködésben indítható képzések és interdiszciplináris kutatások szerepére.

Forrás és fotó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem és Színház- és Filmművészeti Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria