Elhunyt Peter Landau kánonjogtörténész professzor

Hazai – 2019. június 4., kedd | 14:39

Nyolcvannégy éves korában, május 23-án elhunyt Peter Landau, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Kánonjogi Posztgraduális Intézetének egykori vendégprofesszora, a müncheni Stephan Kuttner Institute és a Leopold-Wenger-Institut für Rechtsgeschichte korábbi vezetője.

Az 1935-ben született Peter Landau Stephan Kuttner legjobb tanítványaként nemzetközi szinten a legelismertebb középkori kánonjogtörténeti kutatóvá vált az elmúlt ötven évben. Precíz tudományos publikációi, előadásai, a személyéhez köthető új kánonjogtörténész-generációk kiváló kutatói különösen is kiemelték tudós kollégái közül.

Számos szakmai szervezet tagja, mértékadó nemzetközi kiadványsorozatok és folyóiratok szerkesztője volt, számos tudományos elismerésben részesült. Emellett a PPKE Hittudományi Kara és Kánonjogi Posztgraduális Intézete által kiadott Folia Theologica et Canonica folyóirat szerkesztőbizottságának is tagja volt.

Személyében egy hitre és az igazság megismerésére nyitott alázatos tudóst, egy iskolateremtő professzort és egy – a klasszikus keresztény értékrendhez mindig hű – barátot veszített el a nemzetközi tudományos világ és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. A feltámadás reményében búcsúzunk tőle.

Forrás és fotó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria