Elindult a Pécsi Egyházmegye baba-mama klubja

Hazai – 2020. október 25., vasárnap | 12:51

A Pécsi Egyházmegye családpasztorációs munkatársai szeretettel hívják az édesanyákat és kisgyermekeiket a heti rendszerességgel szervezett baba-mama klubba.

A baba-mama klubot az a tapasztalat hozta létre, hogy milyen fontos a kisgyermekes édesanyák számára is a közösséghez való tartozás. Hiszen a gyermekekkel otthon töltött időnek vannak potenciális veszélyei, mint az elszigetelődés, főleg ha úgy kerülünk ebbe az új élethelyzetbe, hogy a környezetünkben, baráti, ismeretségi körünkben éppen más cipőben járnak a hozzánk eddig közel álló, velünk napi kapcsolatban lévő emberek.

Ha ilyenkor az anyuka egy olyan támogató közösségbe kap meghívást, ahol hasonló élethelyzetben lévő nőkkel találkozik, velük felnőtt, őket érdeklő és érintő témákról beszélgethet, az nagyon jó hatással lehet a lelkivilágára. A Pécsi Egyházmegye családpasztorációs munkatársa szerint fontos, hogy ne csak az anyát, hanem a bennük élő nőt és feleséget is támogassa a klub, így az érdeklődők meg tudják élni egyszerre mindhárom szerepüket.

A baba-mama klub szervezői a későbbiekben az anyukák igényei szerint tervezik kisebb előadások, workshopok megszervezését, ezzel is színesítve az együtt töltött minőségi időt.

A koncepció és az első klub pozitív tapasztalata alapján a találkozások első felében adott téma alapján irányított beszélgetés folyik, amíg a gyerekek egymással szabadon játszhatnak. A második részben pedig a gyermekekkel való kötődést erősítve, a babákkal és tipegőkkel közös énekléssel, ritmushangszerezéssel, mondókázással, átmozgatással telik a közös idő.

A találkozók helyszíne a Magtár Látogatóközpont (7621 Pécs, Dóm tér 6.) , ideje: péntekenként 9.30-tól 11.30-ig.

További információ, jelentkezési szándék: kapitanynee@pecs.egyhazmegye.hu

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria