Élő rózsafüzér zarándoklatot tartanak Kőszeg-Hegyalján

Hazai – 2020. március 14., szombat | 13:55

Március 28-án, szombaton szabadtéri nagyböjti programot, egész napos imádságos kirándulást szerveznek a kőszegi plébániához tartozó filiák között.

Szép hagyomány a két szomszédos település határán való találkozás, kereszttel és zászlóval, közös imával egymásért. A Kőszegről induló és oda is érkező élő rózsafüzér zarándoklat teljes távolsága: 16 kilométer; az út legmagasabb pontja: 420 méter. Az imádságos kirándulás nagy része lankás erdei utakon vezet, de a botok segíthetnek. A zarándoklat önköltséges (buszjegy, vonatjegy); ételről, italról is mindenki maga gondoskodik. Szombathelyről vonattal Kőszegfalvánál kell leszállni, és a Szent Lénárd-templom tornyát követni.

A Kőszeg-Hegyalja környéki élő rózsafüzér zarándoklat várhatóan a következő időpontokban indul (tovább) az adott helyszínekről. Az imádságos kiránduláshoz az út bármely pontján csatlakozhatnak az érdeklődők.

6.30 – Kőszeg, buszpályaudvar
7 óra – Kőszegfalva, Szent Lénárd-templom
8.15 – Kőszegdoroszló, Szent Márton-templom
9.20 – Kőszegszerdahely, Mindenszentek-templom
11.10 – Bozsok, Szent Anna-templom
13 óra – Velem, közösségi ház
15.30 – Cák, Szent Péter és Pál-templom
17.15 – várható érkezés a kőszegi Jézus Szíve-templomhoz

A résztvevők minden templomban együtt imádkoznak a filiák betegeiért és lakóiért. A szervezők szeretettel hívnak mindenkit, a rózsafüzér-társulatok tagjait, a Mária-tisztelőket.

Szöveg: Mold János Norbert

Fotó: Facebook/Jézus Szíve-templom, Kőszeg

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria