Elsőáldozás a NEK nyitó szentmiséjén – Jelentkezési határidők

Hazai – 2020. október 8., csütörtök | 15:24

A világjárvány miatt elhalasztott 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik meg, melynek nyitó szentmiséjén elsőáldozásra is lehetőség nyílik.

Mit kell tenniük az elsőáldozásra készülőknek és az őket felkészítő lelkipásztoroknak? 

Azokat, akik már regisztráltak a NEK-re, és megvárják 2021 szeptemberét, hogy gyermekük a kongresszuson legyen elsőáldozó, arra kérik, hogy gyermekük jelentkezését erősítsék meg plébániai kapcsolattartójuknál Krisztus Király ünnepéig, november 22-ig.

Akik szeretnék, hogy gyermekük hamarabb, a saját plébániájukon legyen elsőáldozó, de korábban jelentkeztek a NEK nyitó szentmiséjére, visszalépésüket jelezzék legkésőbb november 22-ig a plébániai kapcsolattartójuknál.

A plébániai kapcsolattartókat arra kérik a szervezők, hogy az elsőáldozási előjelentkezési rendszerből töröljék azokat, akik nem vesznek részt elsőáldozóként a 2021. szeptember 5-i kongresszusi nyitó szentmisén, és erősítsék meg azok jelentkezését, akik igen.

A megadott határidőig, 2020. november 22-ig dönteniük kell az elsőáldozóknak és hozzátartozóiknak, utána ugyanis törlik azok jelentkezését, akik nem erősítették meg szándékukat, hogy elsőáldozóként részt vennének a katolikus világtalálkozó nyitó szentmiséjén.

Aki még nem jelentkezett, de szeretné, hogy gyermeke a NEK nyitó szentmiséjén elsőáldozóként részt vegyen, minél hamarabb jelentkezzen a plébániai kapcsolattartónál vagy az iskolai hitoktatónál. A jelentkezés határideje: 2021. május 31. Az elsőáldozás nyitott minden magyar egyházközség számára határon innen és túl. Megfelelő, a helyi plébánián történt felkészítés után felnőttek is lehetnek elsőáldozók.

2020 nyaráig több mint négyezren jelentkeztek elsőáldozónak a kongresszus nyitó szentmiséjére. Páratlan lehetőség ez, hiszen több mint 82 év telt el azóta, hogy legutóbb Budapest katolikus világtalálkozónak adhatott otthont. Természetesen lehetővé teszik, hogy családtagok, hozzátartozók is elkísérjék az elsőáldozókat erre a jeles eseményre. Az elsőáldozók ruhájáról, a fotózásokról, ültetési rendről és egyéb fontos kérdésekről a témához kapcsolódó GYIK-ben olvashatnak az érdeklődők. 

Forrás és fotó: NEK honlapja

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria