Embertől emberig – Önkéntestalálkozóra készül a Győri Egyházmegyei Karitász

Hazai – 2019. szeptember 7., szombat | 12:00

Hagyományteremtő szándékkal hívja találkozóra önkénteseit a Győri Egyházmegyei Karitász szeptember 28-án, szombaton a győri Apor Vilmos Házba.

A Győri Egyházmegyei Karitász a napi rendszerességgel végzett segítő szolgálatán túl jelentős szervezeti fejlődésen ment keresztül az utóbbi néhány évben: egyre több plébánián alakulnak vagy újulnak meg helyi önkéntescsoportok, s a már működő szervezetek is egyre több módját találják meg a rászorulók segítésének. Hálát adnak a Jóistennek ezért, hiszen a karitászmunka lényege az ingyenes, krisztusi segítségnyújtás.

A Győri Egyházmegyei Karitász ezért hagyományteremtő szándékkal önkéntestalálkozót hirdet.

A találkozó szeptember 28-án délelőtt 10 órakor szentmisével és ünnepélyes karitász-fogadalomtétellel kezdődik a győr-gyárvárosi Jézus Szíve-templomban (Győr, Mátyás király tér). A szentmisét Németh László kanonok, általános püspöki helynök és Győri Imre gyárvárosi kanonok-plébános mutatja be.

A szentmisét követően 12 órától Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Jószolgálat életműdíjas igazgatója tart előadást Miért érdemes karitászosnak lenni? címmel az Apor Vilmos Házban. Az előadás után meleg ebéddel várják a résztvevőket. Az esemény 14 órától kérdezz-felelekkel és fórummal folytatódik az önkéntes munka mindennapjairól, de lesz lehetőség gyakorlati tapasztalatcserére, valamint az Apor Vilmos Ház megtekintésére. A programot 16 órakor közös imádság zárja.

A találkozó legfőbb célja, hogy a Győri Egyházmegyében működő karitászönkéntesek a találkozó által jobban megismerkedjenek egymással, valamint megoszthassák közös gondjaikat, örömeiket, tapasztalataikat, és testben-lélekben támogathassák egymást a karitászszolgálat végzésében.

További információ Paksa Balázstól kérhető a gyorcaritas@gmail.com e-mail-címen, valamint a 20/343-3172 telefonszámon.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria