Fotókiállítás nyílt mélyszegénységben élő gyermekekről Kaposváron

Hazai – 2020. október 16., péntek | 19:00

A Kaposváron és környékén mélyszegénységben élő családokat segítő Mélyben és Reményben Alapítvány gondozottjainak életét bemutató fotókiállítás október 15-én nyílt meg a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

A megnyitón Mohayné Farkas Ibolya, a Mélyben és Reményben Alapítvány vezetője köszöntötte a látogatókat, majd Varga László megyéspüspök Isten országáról fogalmazta meg gondolatait beszédében.

„Isten országa a Szentírás szerint igazságosság, béke és öröm a Szentlélekben. Az a jelen, ahol a béke és öröm megélése mellett jelen van az igazságosság megélése is. Hálás vagyok azért, hogy a Mélyben és Reményben Alapítvány is azt az örömhírt hirdeti, mely szerint elérkezett az Isten országa, Isten szereteturalma. Ők másokért élnek, s másképp fordulnak a szegényekhez, mint a társadalom többi része. Isten áldja az alapítvány munkatársait és azokat a családokat, akikhez eljutnak, s akikkel együtt megélik Isten országának örömhírét” – fogalmazott a megyéspüspök.

A főpásztor szavai után a támogatott családok gyermekei Kovács Magda meséjét adták elő a bűvös erejű kőről, majd az alapítvány vezetője tartott tárlatvezetést.

A kiállítás november 2-ig tekinthető meg a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban (Kaposvár, Csokonai Vitéz Mihály u. 4.).

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria