Legyél te is MosolyManó! – Öt éve segítik a rászoruló családok gyermekeit kortársaik

Hazai – 2020. november 4., szerda | 19:00

Idén is több mint ezer általános iskolában szervezik meg a PontVelem Okos Program keretében a karácsonyi MosolyManók akciót november 2. és december 11. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary együttműködésével – ezúttal a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága támogatásával megvalósuló akcióban öt év alatt több mint 26 ezer ajándékcsomagot állítottak össze általános iskolás gyerekek rászoruló kortársaiknak.

A szervezők célja, hogy idén karácsonykor is több ezer gyermek arcára varázsoljanak mosolyt az ajándékadományok segítségével. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a meglepetéseknek, másrészt azoknak, akik adnak, mert megélhetik az önzetlen segítés örömét.

A diákok az általuk már nem használt, de jó állapotú vagy új játékaikat rakják dobozba, becsomagolják, majd ráírják, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik azokat. A szervezők arra kérik a gyerekeket, hogy olyan ajándékcsomagot készítsenek, melynek ők maguk is örülnének. Ügyeljenek arra, hogy csak hibátlan, hiánytalan és kitisztított játékokat, illetve fél évnél hosszabb lejárati idejű édességeket helyezzenek a dobozba. Az ajándékot személyesebbé tehetik a megajándékozott gyermeknek szóló kedves üzenettel. A csomagokat csak be kell vinni az iskolába, onnan már a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató elszállítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat raktáraiba, ahonnan a karitatív szervezet a járványügyi előírásoknak megfelelően még karácsony előtt eljuttatja az ajándékokat a rászoruló gyerekeknek.

Az elmúlt években jutott a MosolyManók ajándékaiból a segélyszervezet iskoláiba és óvodáiba járó gyerekeknek, valamint a szervezet intézményein, önkéntes csoportjain és a legszegényebb településeken működő programjain keresztül a máltaiakkal kapcsolatban álló családoknak. A felajánlások elszállítása az iskolákból november 2. és december 11. között zajlik.

A MosolyManók akcióban részt vevő gyerekek számára a szervezők tájékoztató videót készítettek, hogy a karácsonyi adományozás valódi segítséget jelentsen a családoknak és mosolyt varázsoljon a gyerekek arcára.

Az előző évek gyűjtéseiről és az adományok átadásáról készült televíziós anyagok itt megtekinthetők. 2018 decemberében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskolájának karácsonyi ünnepségén közel háromszáz rászoruló gyermek vette át a MosolyManók ajándékait. Az akciót népszerűsítő kisfilmet ide kattintva tekintheti meg.

A PontVelem Okos Programban a karácsonyi időszakon túl is, egész évben lehet segítséget felajánlani. A „SegítsVelem – Adni jó!” kezdeményezésről további részleteket ide kattintva olvashat.

További információk a www.mosolymanok.hu oldalon találhatók.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Majoros Árpád/Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria