Gyermekotthonok számára szerveztek gyűjtést a központi szeminárium kispapjai

Hazai – 2021. december 23., csütörtök | 17:19

A központi szeminárium egy tucatnyi kispapja november közepén – hosszas tervezői, szervezői munkát követően – elindított egy gyűjtési akciót, azzal a céllal, hogy nehéz helyzetű családoknak, gyermekotthonok lakóinak és sérült gyermekeknek egy kicsit örömtelibbé tegyék az ünnepet.

Több mint tíz helyszínen, plébániákon, kollégiumokban, iskolákban, egyetemeken és a szemináriumban is gyűjtöttek édességet és játékot gyermekeknek, mindezeket pedig hazai és erdélyi gyermekotthonokba, valamint a Teréz anya nővéreinek szolgálatához juttatták el. Sok-sok édesség, sütemény, szaloncukor, rengeteg játék, alapvető élelmiszerek, tisztálkodási szerek kerülhetnek így a karácsonyfák alá.

„Döbbenetes élmény volt megtapasztalni a Jóisten gondviselését ezekben a hetekben! – írta beszámolójában Riesz Benedek papnövendék. – Nagyon megerősítő volt látni, hogy hány és hány ember vonódott be az akciónkba, és tartotta fontosnak ezt az ügyet. Szinte mindennap kaptam jópár e-mailt, üzenetet, telefonhívást, hogy ki mivel szeretné támogatni a gyűjtésünket – határon innen és túl. (...) A számtalan megkeresés is gondviselésszerű volt a különféle egyházi kötődésű médiumok részéről. Az ő segítségükkel sokfelé el tudtuk vinni az akciónk hírét.

Szintén öröm volt számomra, hogy a szervezésbe nem csupán Budapest csatlakozott be, hanem a hét szeminárium az ország egész területén valamiféleképpen kivette a segítségnyújtásból a részét. (...)

Olyan jó volna, ha mindazon nehéz anyagi háttér, nehéz élethelyzetek, sérülések, fájdalmak vagy éppen bántalmazások, amelyek jelen vannak a gyermekeknek a múltjában, történetében, egyszerűen csak megszűnnének. Ezeknek a kiradírozására azonban sajnos nincs lehetőségünk. Arra viszont megnyílik az út előttünk, hogy egy kis örömöt, hogy egy kis életet csempésszünk ezen rendkívül szeretnivaló gyermekek mindennapjaiba. Megnyílik az út, hogy találkozzunk úgy igazán velük, és az ő arcukon keresztül az Atya tekintetével, illetve hogy találkozzunk az őket nap mint nap szolgálók kezein keresztül az Ő érintésével.

Napjainkban, amikor sokszor nem annyira egy segítségre nyújtott kézzel, hanem egy felemelt mutatóujjal vagy éppen egy ökölbe szorított kézzel találkozunk, azt hiszem, hogy erre az érintésre különösen nagy szükségünk van.

Hálásan köszönünk minden segítséget és adományt az akció összes támogatójának!”

Forrás és fotó: Központi Papnevelő Intézet

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria