Gyónási lehetőség karácsonyig – Pasaréten szombaton este 8 után is

Hazai – 2021. december 16., csütörtök | 15:50

December 18-án, szombattól karácsony ünnepéig kiterjesztett, szinte folyamatos gyóntatói szolgálattal várják a bűnbánat szentségében részesedni szándékozókat a ferencesek a budapest-pasaréti Páduai Szent Antal-plébániatemplomban.

Azért, hogy Urunk születésének ünnepére ezt a legfontosabb előkészületét mindenki megtehesse, december 18-án, szombaton a ferences szerzetesek 20 és 22 óra között is lehetőséget biztosítanak a szentgyónás elvégzésére, remélve, hogy ezzel azokat is elérik, akiknek életrendje nem engedi meg, hogy napközben teremtsenek időt erre.

Szombattól karácsony ünnepéig kiterjesztett, szinte folyamatos gyónási lehetőség lesz a pasaréti ferenceseknél – tudtuk meg Kálmán Peregrin OFM plébánostól.

Ferenc pápa 2021. március 12-én a Vatikánban a jó gyónás első lépéséről beszélt: „a hit, a ráhagyatkozás tette, amellyel a bűnbánó közeledik az irgalomhoz... A bűn miatti fájdalom a szeretetre való ráhagyatkozásba vetett bizalom jele... A gyónás megélése azt jelenti, hagyjuk, hogy a szeretet átalakítson bennünket... a kőszívet hús-vér szívvé változtassa.”

A pápa hangsúlyozta a gyakori gyónás fontosságát is – mint „a megszentelődés módját, a hit, a ráhagyatkozás, a változás és az Atya irgalmas szeretetére való válaszadás iskoláját”.

Gyóntatási rend a pasaréti ferenceseknél ITT található.

Forrás: Pasaréti Páduai Szent Antal Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria