Hálaadó szentmisében ünnepelték a karitászmunkatársakat Szombathelyen

Hazai – 2022. november 21., hétfő | 16:45

Szent Erzsébet napján, november 19-én minden évben összegyűlnek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy hálát adjanak szolgálatukért, az Istentől kapott kegyelmekért– és imádkozzanak azokért, akik jóvoltából segíteni tudnak a rászorulókon. Idén is Szombathelyen, a Szőllősi-templomban tartották hálaadásukat a szervezet munkatársai, önkéntesei.

Az egyházmegyei karitász munkáját országosan is ismerik és elismerik – méltatta a szervezet tevékenységét szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek. – Imádkozni kell Istenhez, hogy az anyagi gyarapodás ne nyomorítsa meg az emberek szívét és tudjanak adni, segíteni a rászorulókon – jegyezte meg a segédpüspök.

Kiemelte, hogy Szent Erzsébet élete erre példa. Bár anyja, Meráni Gertrúd szerette a pénzt és a vagyont, közben mit sem törődöve az alattvalókkal, Erzsébet imádkozott édesanyjáért is, közben pedig támogatta az elesetteket.

„Ha vagyonotok ha gyarapszik, szívetek hozzá ne tapadjon” – idézte a 62. zsoltárt Fekete Szabolcs Benedek.

A szentbeszédet teljes egészében ITT hallgathatják meg.

A szentmise végén köszöntötték azokat a karitászmunkatársakat, akik országos vagy helyi kitüntetésben, díjban részesültek.

Az írást teljes terjedelmében IDE kattintva olvashatják el.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria