Hamarosan kezdődik a tematikus nemzetközi hét az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Hazai – 2021. április 9., péntek | 10:00

Angol nyelvű tematikus nemzetközi hetet tartanak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán (AVKF) április 12. és 16. között. Ez már az ötödik alkalom, hogy sor kerül erre az eseményre, ezúttal online formában.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán újra megrendezik tavasszal a nemzetközi hetet, amivel a főiskola hallgatóit, valamint a Magyarországon tanuló Erasmus-hallgatókat igyekeznek jobban bevonni a főiskola életébe. A program szinte már hagyomány a főiskolán, ötödik alkalommal tartják meg. Az előző évek témái a Cool-toure (2015), Social Issues (2018), Talent Support through Tales and Drama (2019), Children’s StoryCorners (2020) voltak. Idén a Creativity, Critical Thinking, Cooperation and Communication kérdésköre kerül előtérbe.

A program célja, hogy a főiskola hallgatói és oktatói egy adott témán keresztül bemutathassák hazánkat és a főiskola képzéseit, bevált gyakorlatait a külföldi vendéghallgatók számára, miközben az AVKF hallgatóinak lehetőségük nyílik a nemzetközi tapasztalatszerzésre, az angol nyelv gyakorlására és az önképzésre.

A program keretein belül jobban megismerkedhetnek egymással a magyar és külföldi diákok, építhetik kutatói kapcsolataikat, és kipróbálhatják, milyen nemzetközi keretek között, kulturális különbségek figyelembevételével együtt dolgozni. Természetesen a workshopot vezető oktatók adnak majd instrukciókat a csoportmunka elindításához, valamint mentor diákok is fogják segíteni az előadó hallgatókat a felkészülés folyamán. De nemcsak tanulásból és workshopból fog állni a program, a szervezők a kikapcsolódásra is gondoltak: virtuálisan körbevezetik majd az érdeklődőket a campuson – ha már ezt sajnos a jelenlegi helyzetben élőben nem tehetik meg –, valamint interaktív játékokkal is segítik az egymásra hangolódást.

Az AVKF hallgatói is ki szoktak utazni hasonló nemzetközi hetekre a Comenius Association nemzetközi szervezet pedagógusképző tagintézményeibe. Ezek a külföldi élmények a visszajelzések alapján mindig intenzív és maradandó élményt jelentenek a diákoknak, emellett tágítják szakmai nézőpontjukat és a kapcsolatépítést is segítik a jövő európai értelmiségével. A hallgatók nemzetközi hétre való kiutazását a főiskola is segíti anyagi támogatással.

Az AVKF-en megrendezett nemzetközi héten a hallgatókon kívül az oktatók, dolgozók is részt vehetnek, valamint nyitott minden külhoni érdeklődő, pedagógusképzésben részt vevő diák vagy oktató számára is, középszintű angol nyelvtudás birtokában.

A rendezvény részletes programját ITT találják.

Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a Váci Egyházmegye fenntartásában álló, pedagógus- és szociálpedagógus-képzéssel, valamint a hitéletben segítőként dolgozók (kántorok, katekéták, lelkipásztori munkatársak) képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmény. A Zsámbékon 1929-ben alapított tanítóképző szellemi és jogutódja. Alap- és mesterképzésein államilag elismert BA- és MA-diplomát ad, de számos szakirányú továbbképzéssel is segíti a már diplomával rendelkezőket. Székhelye Vác festői szépségű egyházi központjában, a székesegyház szomszédságában álló történelmi épület, emellett Budapesten egy modern, 21. századi igényességű campusszal is rendelkezik. A főiskola szakmai tevékenysége tudományos ismeretekre és nemzetközi kapcsolatokra épülő oktatási gyakorlat alapján, katolikus szellemben – így más vallású, gondolkodású jelentkezők felé is teljesen nyitottan – zajlik, különös hangsúllyal az atipikusan fejlődő gyermekekre fókuszáló és alternatív pedagógiai módszerekre.

Forrás és fotó: AVKF

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria