Hangszerpályázatot hirdet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Hazai – 2020. április 1., szerda | 11:33

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) április 30-i leadási határidővel pályázatot hirdet a katolikus plébániákon és egyházközségekben szolgáló könnyűzenei együttesek, illetve a lelkipásztori munkában részt vevő zenészek részére, infrastruktúra (hangszer, kellék, hangosítás, vetítés) fejlesztésének támogatására.

A vallásos alkotóközösségek, zenei együttesek és zenészek, zenei előadók hosszú távú működését biztosító forrásbiztosításról szóló, 1046/2019. (II. 18.) kormányhatározatban foglaltak alapján Magyarország Kormánya támogatja a vallásos könnyűzene alkotóinak kiteljesedését elősegítő rendszerek kialakítását és fenntartását.

A program keretében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatást kapott, amelyet belső pályáztatás segítségével szeretne eljuttatni a zenészekhez és zenekarokhoz.

Ennek érdekében az MKPK pályázatot hirdet a Magyar Katolikus Egyház plébániáin és egyházközségeiben szolgáló könnyűzenei együttesek, illetve a lelkipásztori munkában részt vevő zenészek részére infrastruktúra (hangszer, kellék, hangosítás, vetítés) fejlesztésének támogatására. A pályázat keretében új hangszerek és kiegészítő eszközök, kották, a zenei szolgálatot segítő berendezések, például hangosítás vagy vetítőrendszer beszerezésére nyílik lehetőség – akár egymillió forint értékhatárig.

A pályázat leadási határideje 2020. április 30.

A hangszerpályázat megvalósításának várható lezárulása: 2020. augusztus 31.

További információk ITT.

Budapest, 2020. április 1.

a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Forrás és fotó: MKPK Titkárság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria