Házszentelés a Veszprémi Főegyházmegye Érseki Hivatalában

Hazai – 2022. január 12., szerda | 9:53

A vízkereszt ünnepéhez kapcsolódó hagyományhoz híven január 10-én áldották meg a veszprémi érseki hivatal kápolnáját, közösségi tereit, irodáit, helyiségeit.

A hivatal dolgozói előbb közös igeliturgián vettek részt, amelyet Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató vezetett Megyesi Ferenc érseki szertartóval együtt.

A házszentelés nem egy népszokás, hanem vallásos hitünkből fakadó imádságos kérés. „Az Ige testté lett, és köztünk lakott, és mi láttuk az ő dicsőségét…” (Jn 1,1–18) A megtestesülés titka a legszebb titok. Isten emberré lett, hogy minket gyermekeivé fogadjon. Isten emberi testet öltött magára, ezáltal érinthetővé lett a számunkra, testközelbe került velünk, emberekkel, ezzel is bizonyítva létezését és irántunk való szeretetét – fogalmazta meg a szertartás lényegét munkatársai számára az irodaigazgató.

Házainkra, tereinkre is ezért kérünk évről évre áldást, fel is jegyezve azt, hogy az év minden napján, amikor a feliratra nézünk, érezzük és tudjuk, hogy az Isten kegyelme, szeretete velünk van mindennap – magyarázta Tornavölgyi Krisztián.

A szertartást a közös imádság után az érseki irodaigazgató és az érseki szertartó közösen végezték; körbejárták az érseki hivatal minden szintjét, a liturgikus varrodát, valamint a nemrégiben megnyílt Szaléziánum Könyvesboltot, illetve megáldották a Castellum irodáit is, az ott dolgozókkal együtt, és minden további helyiséget.

Így az ajtók fölé a 2022-es évben is felkerült a felirat: 20 + C + M + B + 22 – Christus mansionem benedicat, azaz Krisztus áldja meg e hajlékot.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria