Hitoktatási koordinátorokkal tartott megbeszélést Felföldi László pécsi megyéspüspök

Hazai – 2021. január 18., hétfő | 14:33

Koordinátori találkozót szervezett a pécsi Magtár Látogatóközpontban a Pécsi Egyházmegye a Baranya és Tolna megye területén dolgozó, szervezési feladatokat ellátó hitoktatók számára január 15-én. Az eseményen a résztvevők személyesen bemutatkozhattak Felföldi László pécsi megyéspüspöknek.

A koordinátori találkozón Tóth Lászlóné pedagógiai főmunkatárs üdvözölte Felföldi László püspököt, aki számára egy, a Pécsi Egyházmegye területén alkalmazott hitoktatói módszereket összegző videót állított össze katekéta kollégái együttműködésével. Ezt követően a koordinátorok kifejezték a főpásztornak jókívánságaikat.

A találkozó kiemelt célja volt, hogy Felföldi László püspök személyesen köszöntse az egyházmegye területén szolgálatot teljesítő hitoktatási koordinátorokat és megismerje munkamódszereiket. Ennek érdekében a jelen lévő katekéták bemutatták az általuk koordinált területek jellemzőit, sajátosságait, beszámoltak a plébánosok és a hitoktatók gördülékeny együttműködéséről, a gyermekek aktivitásáról, illetve azokról a plébániai eseményekről, amelyekhez a növendékekkel együtt kapcsolódnak.

Az évente négy alkalommal szervezett koordinátori találkozó idei első alkalmán központi téma volt a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés, az elkövetkező hónapokban szervezett programok, óravázlatok, nyári táborok, valamint a pályázatok témaköre is. A negyedévente tartott megbeszélésekkel a Pécsi Egyházmegye Hitoktatási Irodája szervezett együttműködésre sarkallja azt a tizenhárom katekétát, akik Baranya és Tolna megye területén koordinátori feladatok elvégzésével szolgálják és segítik kollégáik és a plébánosok munkáját.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria