Hivatásgondozó lelkigyakorlatot tartanak az egri szemináriumban

Hazai – 2021. július 7., szerda | 11:31

Az Egri Érseki Papnevelő Intézet ebben az évben is várja augusztus 16. és 19. között hivatásgondozó lelkigyakorlatra azokat a fiúkat, akikben él a vágy, hogy Jézus Krisztust jobban megismerjék és szeressék.

A szervezők ezzel a felhívással fordulnak az érdeklődőkhöz:

Van, akiben már megfordult az a gondolat, hogy Jézus személyesen hívja őt. Sokszor nagyon halknak tűnnek ezek a hívó „jelek”, de a lelkigyakorlaton szeretnénk ezt „felerősíteni”.

A lelkigyakorlat egy lehetőség, ahol a Szentlélek meg tudja érinteni a fiatalok lelkét. A fő célja az Istennel való kapcsolat mélyítése, a közös és az egyéni ima gyakorlása, a Szentírás olvasása és értelmezése.

A hivatásgondozó lelkigyakorlat helye: Egri Érseki Papnevelő Intézet, Foglár út 6. (A felújítások miatt az ugyanazon cím alatt levő Szent János-házban tartják a lelkigyakorlatot.)

A hivatásgondozó lelkigyakorlat augusztus 16-án (hétfőn) 18 órakor kezdődik és 19-én (csütörtökön) az ebéddel ér véget.

A középiskolás korú vagy annál idősebb fiatalokat várják. Az alsó korhatár 14 év. Hozzanak magukkal Szentírást, jegyzetfüzetet és tollat.

Jelentkezni a spirituálisnál lehet: jozsaf.szabo@gmail.com; levélben a következő címen: Hittudományi Főiskola, 3300 Eger, Foglár út 6.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria