Hogy egy Asszonynak kérjék a segítségét – Apák és férfiak zarándoklata Máriapócsra

Hazai – 2020. október 7., szerda | 14:41

Az apák és férfiak Kisvárdáról Máriapócsra vezető zarándoklatán negyvenen vettek részt október 3-án. A kisvárdai egyházközség szervezésében megvalósult programról Demkó István parókus számolt be.

Felejthetetlen élmény volt mindannyiunk számára ez a 43 kilométer. Hála legyen Istennek, hogy ilyen szép számmal zarándokoltak azok, akik családjukért, házastársukért, gyermekeikért és unokáikért imádkoztak az út során. Köszönet az igazán felemelő szép programért, mely hajnali 4 órától este 8 óráig tartott.

Máriapócson az Istenszülő közbenjárását kértük, hogy kéréseinket és hálaadásainkat vigye Isten színe elé.

Külön köszönet a fuvarokért, az ellátmány biztosításáért, a finom ebédért, a baráti beszélgetésekért, a tanúságtevő magatartásért, a kegyhelyen megtapasztalt kedves fogadtatásért, az anarcsi és nyírkarászi görögkatolikus atyák vendégszerető jóságáért.

A Szent Liturgiában hallhattuk a következő gondolatokat: Erős, imádságos férfiak indultak útnak, hogy megérkezve Máriapócsra egy Asszonynak, az Istenszülőnek kérjék a segítségét. A zarándoklatnak azonban nincs vége, hiszen a zarándok lelkületét megőrizve hazatérve mindannyiunknak folytatnunk kell a már megkezdett utat. Hálát adunk neked, emberszerető Urunk, lelkünk jótevője, mindazon kegyelmekért, melyekben minket e kegyhelyen részesítettél.

A zarándoklaton szerzett élményeket, „tanúságtevő beszámolókat” egy vetítéssel egybekötött beszélgetés során másokkal is megosztották a résztvevők a következő napi Szent Liturgia után.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Papp Tibor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria