Hogy éled meg a járványhelyzetet? – Fiatalokat hív online kérdőív kitöltésére a Pázmány

Hazai – 2020. április 9., csütörtök | 16:50

Egy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Fejlődés- és Klinikai Gyermeklélektan Tanszékén alakult kutatócsoport a koronavírus és a kialakult veszélyhelyzet gyermekeket érő pszichológiai hatásairól végez kutatást 12–18 éves serdülők körében. Online kérdőív kitöltésére hívják a pedagógusokat, a szülőket és a középiskolás korú fiatalokat.

Érdeklődésük középpontjában az áll, hogy megtudják, miként élik meg a serdülők a kialakult járványhelyzetet, mennyire aggódnak az egészségük miatt, és milyen tapasztalataik vannak a távoktatással és a szüleikkel kapcsolatban.

A felső korhatár csak hozzávetőleges, a lényeg, hogy legfeljebb középszintű oktatásban vegyen részt a kitöltő.

A vizsgálatban való részvételhez 18 év alatt szülői beleegyezésre van szükség, melyet a linken található online kérdőív tartalmaz (kutatásetikai engedély: 2020_19 PPKE BTK). A kérdőív kitöltése körülbelül 20 percet vesz igénybe.

A vizsgálat önkéntes alapon történik. A kapott információkat a személyiségi jogok védelme érdekében a személyes felismerhetőség jegyeinek titokban tartásával dolgozzák fel. Az adatokat jelszóval védett számítógépen őrzik, a szakmai etikai szabályoknak megfelelő ideig. A kitöltés bármikor következmények nélkül megszakítható, illetve a kitöltés során bármikor vissza lehet lépni a kérdőív korábbi oldalaira, így módosíthatók a korábban megadott válaszok. Az adatokat statisztikai célokra, általános összefüggések feltérképezésére használják. Az eredményeket tudományos tanulmány formájában kívánják bemutatni.

Az arra vállalkozók e kérdőív kitöltésével járulhatnak hozzá a kutatáshoz.

Iskolai honlapra a kérdőívet intézményi beleegyező nyilatkozat kitöltése után lehet feltenni, ehhez az intézményi tájékoztató és beleegyező nyilatkozat INNEN tölthető le

A kutatás vezetője: Csabai Krisztina megbízott tanszékvezető. A kutatócsoport tagjai: Bányai Borbála, Czellér Andrea, Kollár Balázs, Pécsi Flóra és Tóth Krisztina MA szakos pszichológushallgatók.

Forrás és fotó: Btk.ppke.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria