Hogy megszülessenek a kívánt gyermekek – A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom petíciója

Hazai – 2021. március 22., hétfő | 12:16

A magyar családokban még mindig kevesebb gyermek születik, mint amennyit a szülők terveznek. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom március 17-én aláírásgyűjtést indított, hogy minél többen kifejezhessék azt, támogatják a kívánt gyermekek megszületését. A petícióhoz elsők között csatlakozott Böjte Csaba ferences szerzetes.

A nyilatkozatot március 18-án aláírta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is, valamint Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke. Ez is azt mutatja, hogy a kívánt gyerekek megszületése össznemzeti ügy. 2013-ban már az akkori összes parlamenti frakcióvezető aláírta a mozgalom nyilatkozatát.

Bár péntek reggel egy összehangolt hackertámadás több órára elérhetetlenné tette az oldalt, három nap alatt már több mint 500 aláírás érkezett. Ismert művészek, tudósok, újságírók, közösségépítő emberek is aláírták a kezdeményezést, köztük Böjte Csaba ferences szerzetes, az erdélyi Szent Ferenc Alapítvány létrehozója; Csókay András idegsebész; Kovács András Péter humorista; Prieger Zsolt zeneszerző, az Anima Sound System frontembere; Szalóki Ágnes zenész; Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus; illetve Süveges Gergő, Takács Bence, Bodacz Balázs, Csintalan Sándor és Szöllősi Györgyi műsorvezetők.

A nyilatkozat, az eddigi támogatók neve ITT olvasható, és itt is lehet aláírni.

Forrás: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria