Az eucharisztikus kongresszus nyitó szentmiséjén lennél elsőáldozó?

Hazai – 2020. november 27., péntek | 9:01

Hogyan lehet egy gyermek – vagy akár felnőtt is – elsőáldozó a jövő évi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) nyitó szentmiséjén? Megmutatjuk, mit kell ehhez tenni.

Ha még nem jelentkeztek, de szeretnék, hogy gyermekük a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2021. szeptember 5-i nyitó szentmiséjén elsőáldozóként vegyen részt, akkor minél hamarabb jelentkezzenek plébániai kapcsolattartójuknál vagy az iskolai hitoktatónál!

A jelentkezés határideje: 2021. május 31.

Az elsőáldozás lehetősége nyitott minden magyar egyházközség számára határon innen és túl. Megfelelő, a helyi plébániákon történt felkészítés után felnőttek is lehetnek elsőáldozók.

2020 nyaráig több mint négyezren jelentkeztek elsőáldozónak a kongresszus nyitó szentmiséjére. Páratlan lehetőség ez, hiszen több mint 82 év telt el azóta, hogy legutóbb Budapest katolikus világtalálkozónak adhatott otthont. Természetesen lehetővé tesszük, hogy családtagok, hozzátartozók is elkísérjék az elsőáldozókat erre a jeles eseményre. Az elsőáldozók ruhájáról, a fotózásokról, az ültetési rendről és egyéb fontos kérdésekről a témához kapcsolódó GYIK-ben lehet olvasni.

Forrás és fotó: NEK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria