Holnap újra ANGYAL: Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalom

Hazai – 2021. december 19., vasárnap | 19:42

Két év kényszerszünet után a Budapest-Újlipótvárosi Árpád-házi Szent Margit Plébánia a Regnum Marianum közösség fiataljaival immár nyolcadik alkalommal szervezi meg az ANGYAL-t, vagyis az Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat.

A Covid előtti években a fiatalok körében méltán népszerűvé vált bűnbánati és imaest egyik jellegzetessége, hogy a szentgyónást – megőrizve személyes és diszkrét jellegét – közösségi élménnyé teszi, ahol sok száz fiatal tapasztalhatja meg egyetlen este alatt Isten bűnbocsátó jóságát.

Idén egy egész tucatnyi irgalmas szívű pap várja a gyónni vágyókat: azokat is, akik rendszeresen élnek a bűnbocsánat szentségével, és azokat is, akik régebb óta nem voltak gyónni.

Az ANGYAL tehát több, mint egy gyors gyónás: lelkiismeret-vizsgálat, Szentlélek-hívás, szentségimádás és a bűnbocsánat szentségében való részesedés egyben, közben rengeteg imával és énekkel.

December 20-án, hétfőn szeretettel várnak mindenkit 18 és 22 óra között a XIII. kerületi Szent Margit-templomban, a Lehel téri metrómegállónál. A 18 órakor kezdődő bűnbánati szentmise után a gyónási lehetőséggel párhuzamosan szentségimádás is lesz vezetett imákkal és énekekkel.

További információ: margitos.hu

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria