„Húsvéti kihívások” címmel segíti a családok ünnepre való felkészülését a Veszprémi Főegyházmegye

Hazai – 2021. március 26., péntek | 9:00

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája a járványhelyzet adta lehetőségek közepette is igyekszik a családokra figyelni, velük kapcsolatot tartani. Ennek részeként Húsvéti kihívások címmel játékot hirdettek, valamint online követhető családos misét is szerveznek.

Nagyböjti készületképpen a Húsvéti kihívások játékban három, minden generáció által könnyen elvégezhető feladatot lehet teljesíteni, amiről pár soros beszámolót és fotót visszaküldve ajándéksorsoláson vehetnek részt a családok.

Az első feladat:
a) Keresztút járása
b) Nagyszülőket megkérdezni, milyen szokásokra, hagyományokra emlékeznek gyerekkorukból.

A második feladat:
a) Közös kirándulás egy szabadon választott szakrális helyre, például egy kereszthez, egy szentkúthoz, zarándokjáró helyre, kápolnához stb.
b) Kereszt készítése tetszőleges anyagból.

A kihívások teljesítéséről szóló igazolásokat március 31-ig várják az iroda.veszp@csaladpasztoracio.hu e-mail-címre, addig bármikor be lehet csatlakozni és elvégezni mindegyiket.

További információk az iroda Facebook-oldalán találhatók.

Ugyancsak a húsvétra való készület részeként nagyböjti családos szentmisét tartanak március 27-én 10 órakor a veszprémi Árpád-házi Szent Margit-templomban, amelyet a Veszprémi Érsekség YouTube-csatornáján közvetítenek.

Forrás és illusztráció: Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája

Fotó: Unsplash

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria