Idén is lesz futózarándoklat – online is, meg nem is

Hazai – 2020. május 19., kedd | 11:12

A világjárvány a 2020-as Pray&Run görögkatolikus családi futózarándoklatot és futófesztivált is átalakította: májusban az immár negyedik alkalommal megszervezett rendezvényt kicsit másként hirdetik meg. A futással most jótékonykodásra is lehetőség nyílik.

Mindenki a saját közegében futhatja le a távot, amellyel regisztrálhat online, de nem kell csüggedni: ősszel valóságos módon is pótolják az imádságos-futós programot Máriapócson, a Szűzanya lábainál is, „mert a futás és zarándoklat közös élményét újra és újra át akarjuk élni” – írják a szervezők. A felhívást az alábbiakban olvashatják:

Izgalmas együttlétre hívunk szeretettel mindenkit, különösen azokat, akik szívesen mozognak, sportolnak, futnak! Idén negyedik alkalommal rendezzük meg a Pray&Run futózarándoklatot, a jelen helyzetben a virtuális lehetőségek adta keretek között. Május 31-ig fusd le a választott távot, és regisztrálj eredményeddel oldalunkon!

Futózarándoklat – Mit takar az elnevezés?

A két ismert szó: futás és zarándoklat közös élményét. Futva zarándokolni vagy zarándokolva futni. Két közeli mozgásforma találkozását. Ezt fejezi ki a Pray&Run (imádkozni és futni) elnevezés is.

Miért pont a futás?

Futni jó. A futás jó a testnek és jó a léleknek. A kettő együtt jó az embernek.

Kiket akarunk megszólítani a futózarándoklattal?

Mindenkit, aki szeret zarándokolni, mindenkit, aki szeret futni, s mindenkit, aki még nem tudja magáról, hogy szeret futni és zarándokolni.

Miért is különleges?

A futózarándoklat több szempontból is különleges és egyedi rendezvény. Különleges, mert hisszük, hogy eredeti helyszínén, Máriapócson az ég és a föld összeér. Különleges, mert sokan zarándokoltunk már, s talán sokan szoktunk futni is, de futva zarándokolni bizonyára még egyedülállóbb élmény lehet.

Nem csak sport, jótékonyság is

A regisztrációs díjat adománynak szánjuk, a bevétellel a Szent Miklós Görögkatolikus Gyermekvédelmi Intézményben lakók sportolási lehetőségének fejlesztését támogatjuk.

A futásban részt vevők között pedig Pray&Run egyedi gyártású, professzionális futómezeket és csősálakat sorsolunk ki.

Először teljesítsd, utána nevezz!

Távok, díjak:
1 km, 5 km, 10 km, 21 km

Nevezési díj: 1000 forint
Teljesítsd bárhol, bármikor!

Nevezni ITT lehet.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye, Magyar Futósport Egyesület

Videó: Görögkatolikus Médiaközpont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria