Idén is segítették a veszprémi családokat a húsvétra való felkészülésben

Hazai – 2021. április 12., hétfő | 9:47

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Munkacsoportja idén is segítette a családok nagyböjti készületét. Keresztút közös imádkozásával és a húsvétra tekintő játékos feladatok teljesítésével kapcsolódhattak be a családok az idén közösségi találkozás nélkül lezajlott programokba.

Elkészítették számukra – több elmélkedésszöveget, művészi illusztrációkat (festményeket, szobrokat) és énekeket ajánlva – a Családok keresztútját, amelyet együtt járhattak és imádkozhattak végig.

Egy három feladatból álló játékra hívták továbbá a családokat „húsvéti kihívások” jelszóval. A játék március 19-én indult, azon a napon, amikor Ferenc pápa megnyitotta a Szent József-év kapcsán a családok évét.

Az első feladatban két lehetőség közül választhattak a résztvevők: keressenek fel egy keresztutat és járják végig, vagy pedig érdeklődjenek a nagyszülőktől a húsvéthoz kötődő régi hagyományokról, szokásokról.

A második kihívást szintén kétféle lehetőségből választva lehetett teljesíteni: a családok felkereshettek egy tetszés szerinti szakrális helyet vagy készíthettek bármilyen anyagból egy keresztet.

Az utolsó feladatot Csernai Balázs atya pontosította a családos szentmise prédikációjában: azt kérte, ábrázolják, például rajzon a hiányt, vagy írjanak róla; arról, aki hiányzik, akivel már régóta nem tudtak a megszokott módon találkozni. Főként gyermekrajzok érkeztek, a szülők hozzáfűzött gondolataival.

A kihívásokat teljesítő családok ajándékokat kaptak.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria