Imaláncot hirdet a Szombathelyi Egyházmegye a NEK-re való felkészülés jegyében

Hazai – 2019. október 22., kedd | 12:58

2019 adventjétől 2020 szeptemberéig közös imádságra hívja a Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága a családokat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében.

2020. szeptember 13–20. között Budapest ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. A kongresszus alapvető célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az Egyház életének forrása és csúcsa az Eucharisztia.

A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága arra hívja a családokat, hogy töltsék meg imával a hátralévő előkészületi időt: készüljenek együtt az ünnepre, és közeledjenek együtt az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztushoz 2019 adventjétől 2020 szeptemberéig.

2019. december 1-jétől 2020. szeptember 20-ig 42 hét áll az imádkozók rendelkezésére. A szervezők kérik, ezeket a heteket osszák fel egymás között a családok. „Testileg távol, de lélekben közel” (1Kor 5,3), különböző helyszíneken és különböző időben, de az Úrban összekapcsolódva imádkozzanak az Oltáriszentség előtt.

Mit kell tennetek, ha családotokkal csatlakozni szeretnétek?

– Nézzétek meg az alábbi linken található táblázatban, mely hetek szabadok még.

– Válasszátok ki, melyik hetet szeretnétek vállalni! Az ITT elérhető űrlap kitöltésével iratkozzatok fel az adott hétre.

– A rátok eső héten keressetek legalább egy fél órát, amikor családotok közösen imádkozik az Oltáriszentség előtt. Nem szükséges, hogy szervezett szentségimádás keretében tegyétek, bárhova betérhettek, ahol jelen van az Úr.

– Imádkozzatok az Oltáriszentség előtt az INNEN letölthető elmélkedési anyagok segítségével, vagy saját szavaitokkal, gondolataitokkal!

Kapcsolódjunk össze az imában! Hisszük, hogy értékes és maradandó gyümölcsei lesznek a közös imádságnak.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria